Αγαπητοί φίλοι και φίλες του Σπηλαίου Αλιστράτης,

Σας καλωσορίζω στον διαδικτυακό  χώρο του Σπηλαίου Αλιστράτης. Το Σπήλαιο  θεωρείται εως ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο  και ποικιλομορφία χρωματισμών. Το Σπήλαιο αποτελεί μια Δημοτική και Περιφερειακή εταιρεία με κύριους μετόχους τον Δήμο Ν.Ζιχνης που κατέχει το 80% των μετοχών και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που κατέχει το υπόλοιπο 20% των μετοχών.

Η ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης προσβλέπει σύμφωνα με το καταστατικό της, στην προστασία όλων των Σπηλαίων της περιοχής, στην αύξηση του τοπικού προϊόντος στην μείωση της ανεργίας αλλά και στην ανάπτυξη όλης της περιοχής τουριστικά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο  ο Δήμαρχος κ.Παντελής Μποζης το ΔΣ του Δήμου αλλά και τα μέλη του ΔΣ του συμβουλίου του Σπηλαίου, έχουν θέσει προτεραιότητες που αφορούν  την περαιτέρω ανάπτυξη του Σπηλαίου όπως η εφαρμογή καινοτόμων ενεργειών που αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ανάπτυξη τουρισμού στο φαράγγι του ποταμού Αγγιτη, την ανάπτυξη και των άλλων Σπηλαίων της περιοχής, την αξιοποίηση των Αρχαίων Ορυχείων, την δημιουργία ενός μουσείου εικονικής πραγματικότητας, και την είσοδο του Σπηλαίου της Αλιστράτης αλλά και όλου του Δήμου Νέας Ζιχνης στα παγκόσμια Γεωπαρκα της Unesco.

Σας εύχομαι καλή περιήγηση στον διαδικτυακό χώρο,  και σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε από κοντά στον μαγευτικό χώρο του Σπηλαίου Αλιστράτης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ

Βουβουσης Αποστολος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν.Ζίχνης


Do not miss

News & Announcements